Antirefle Cam Nedir

Antirefle Cam Nedir?, birçok farklı alanda kullanılan bir cam alaşımıdır. Kimyasal bazlı bir kaplama olan antirefle, cep telefonlarının ekranlarında, saatlerde, fotoğraf makinası lenslerinde, araba camlarında ve bunun gibi birçok alanda kullanılmaktadır. İlk kez 1935 yılında Alexander Smakula tarafından üretilen bu camlar, günümüzde gözlüklerde de kullanılmaktadır. Antirefle kaplamalı bir gözlük almadan önce, bu model hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var.

Antirefle Kaplama Nedir?

Anti-refle yansıma önleyici bir camdır. Temel işlevi, temas eden ışığın yansıma oranını düşürmektir. Alaşımında su ve yağ bulunduğu için, yansıma yoğunluğu düşüktür. Cama yansıyan ışık, kademeli olarak azalmakta ve kaybolmaktadır. Bu özelliği sayesinde fotoğraf makinalarının objektifleri de dâhil olmak üzere birçok alanda tercih edilmektedir. Aynı şekilde, bazı göz rahatsızlıklarında yansıma önleyici gözlüklerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Antirefle Gözlükler Neden Kullanılır?

Kullanılan gözlüklerin yansıtma yoğunluğu yüksek olursa, gözlerin güneşten etkilenmesi kaçınılmazdır. Anti-refle gözlük modelleri bu yoğunluğu azaltarak olumsuz etkileşimin önüne geçer. Dolayısıyla göz sağlığının korunmasında yardımcı olur. Ayrıca, bu modeller su geçirmezdir. Hidrofobik kaplamaya sahip oldukları için suyun buğu veya iz yapmadan yüzeyde kalıp akmasını sağlar. Oldukça estetik bir görünüme sahip olduklarını da belirtmek gerekir.

Kapalı ortamda çalışan kişilerin antirefle gözlük kullanmaları göz doktorları tarafından tavsiye edilir. Özellikle uzun süre bilgisayar, projektör gibi ışık yayan bir cihaza bakmak zorunda olan kişiler için faydalı olmaktadır. Gece yolculukları için en uygun gözlük modelinin de anti-refle olduğunu söyleyebiliriz. Işıkların yansımasını engelleyerek, görüş alanını genişletir ve gece ışıklarında daha iyi görmeye yardımcı olur.

Tüm bunlarla birlikte, yansıma önleyici camlar bilhassa numaralı gözlük modellerinde tercih edilir. Güneş gözlüğü camlarında ise genellikle camın iç kısmında kullanılır.

Anti-Refle Cam Nasıl Anlaşılır?

Bir camın yansıma önleyici özelliğe sahip olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ışığa tutmaktır. Cam ışığa tutulduğunda zayıf yansımalar gözlemleniyorsa, yansıma ışığın renginde değil yeşil, mavi, mor ya da kırmızı renkteyse anti-refle özelliğine sahiptir.

Antirefle Camın Dezavantajı Nedir?

Dezavantaj büyük ölçüde camın kalitesine bağlıdır. Nitekim bu camlar hidrofobik kaplamaya ve yağ alaşımına sahip olduğu için çabuk kirlenebilir. Bazı modellerde parmak izi ve mum lekesi hemen belirginleşmektedir. Ancak kaliteli modellerde bu dezavantajların büyük ölçüde azaldığını söyleyebiliriz. Gözlüğün malzemesi ne kadar kaliteli olursa, kir tutma toz, su gibi dezavantaj olarak kabul edilen durumlar o kadar az görülecektir.

Antirefle Cam Güneş Gözlüklerinde Neden Kullanılır?

Antirefle özelliğine sahip olmayan bir güneş gözlüğünün yansıma oranı yoğun olacağı için göze zarar verecektir. Gözleri korumak şöyle dursun, göze giren ışık miktarını arttırarak göz sağlığını kötü etkiler. Camın iç ve dış yüzeylerine anti-refle kaplama yapılarak, ışığın yansıma miktarını azaltmak ve göze giren ışığın zarar verici bir yoğunlukta olmasını engellemek mümkündür.

Güneş gözlüklerinde antirefle kullanarak hem gözlüğün fonksiyonunu tam anlamıyla yerine getirmesini sağlayabilir hem de kaliteli bir görüş elde edebilirsiniz.

Antirefle Kaplamalı Gözlüklerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Belirtildiği gibi, antirefle gözlükler içerdikleri alaşım sebebiyle bazı maddelerin temasında zarar görebilir. Gözlüklerinizi kolonyalı mendil, bez, kağıt mendil herhangi bir giysi kıyafet gibi malzemelerle silmeniz bu bakımdan hata olacaktır. Gözlük temizlemek için özel olarak satılan ıslak bezleri kullanarak güvenle bakım yapabilirsiniz.

Nereden Antirefle Gözlük Satın Alabilirim?

Yansıma önleyici gözlük ihtiyacınız varsa Sezer Optik ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Sezer Optik, yüksek malzeme kalitesine sahip antirefle kaplamalı gözlüklerin satışını yapmaktadır. Işığı engelleyip gözlerinizi ve görüş alanınızı koruyacak bir gözlük için Sezer Optik’ten yardım alabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.